Днешният цитат

Само едно създание би могло да повтори израженията на лицата им и това е гълъб, който е чул не само, че Лорд Нелсън е слязъл от колоната си, но и че е видян да купува 12-калиброва пушка и кутия патрони.

~ Тери Пратчет , "Морт"

Ахатова империя

Ахатовата империя владее целия Уравновесяващ континент.

В миналото е имала голямо влияние над държавите на Диска (като Анкх-Морпорк например), но то продължава до момента, в който управниците губят интерес към чуждите страни и казват на поданиците си, че извън стените на Империята няма нищо друго освен сухи пустини.

Хората вярват в това и се трудят неуморно зад стените, докато Двуцветко не описва чудесата на Анкх-Морпорк - тъй, както той ги е видял. Ръкописът му "Какво правих през ваканцията", без да цели това, вдига на бунт жадния за свобода народ.

Иначе гражданите на Империята имат злато в изобилие, но не го приемат за прекалено голяма ценност и не осъзнават силата, криеща се в него.

Последният император е свален от трона от прастарите варварски герои на Сребърната орда и владетел за кратко става Коен Варварина. Докато той управлява, Империята възобновява контактите си с останалата част на Диска и Анкх-Морпорк успява да вдигне посолство в столицата Хангхунг.

Не след дълго на Коен му омръзва да стои на едно място и напуска трона.

Източник: wiki.lspace.org
Виж на картата
Цялата област
Четено 251695 пъти
Общо 291111 пъти

22.08.2007 19:40

Търси в картата

Ако не е отбелязано друго, всички текстове в този сайт (без цитатите) ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Текстовете в "Анкх-Морпоркски Вести" по статии от "За Града" са достъпни под друг Криейтив Комънс лиценз.
Текстовете от Уикипедия се публикуват при условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ.

Автори, Материали и Авторски права | Authors, Materials and Copyrights

Creative Commons License