Днешният цитат

Само едно създание би могло да повтори израженията на лицата им и това е гълъб, който е чул не само, че Лорд Нелсън е слязъл от колоната си, но и че е видян да купува 12-калиброва пушка и кутия патрони.

~ Тери Пратчет , "Морт"

Юбервалд

Юбервалд е област, разположена в подножието на планините Овнерог, но се намира по-далече от Анкх-Морпорк, отколкото Ланкър. На немски името означава нещо като "над гората", подобно на Трансилвания и - както може да се очаква - навсякъде има вампири, върколаци и джуджета... Както и доста хора, неколцина от които се увличат по експерименталната хирургия. Ражбира ше, навъртат ше и Игори. А над тъмните гори и заплашителни замъци често падат гръмове, особено когато някой каже нещо по-знаменатално.

В миналото Юбервалд е бил под контрола на Несвещената империя, която е имала двуглав прилеп за герб, но след разпадането си тя оставя областта разпокъсана и хаотична. В пределите й ценните метали са в изобилие, но въпреки това основният ресурс там е изкопаемата лой. Твърди се, че тя е остатък от Петия Велик Слон, които в древните времена загубил равновесие изпод Диска и се сгромолясал около Юбервалд.

До събитията, описани в "Петия слон", чесънът и среброто се смятали за контрабандна стока - неумрелите просто обещали, че нямало да са необходими. Хм...
Виж на картата
Цялата област
Четено 276453 пъти
Общо 336152 пъти

11.09.2006 13:12

Търси в картата

Ако не е отбелязано друго, всички текстове в този сайт (без цитатите) ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Текстовете в "Анкх-Морпоркски Вести" по статии от "За Града" са достъпни под друг Криейтив Комънс лиценз.
Текстовете от Уикипедия се публикуват при условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ.

Автори, Материали и Авторски права | Authors, Materials and Copyrights

Creative Commons License