Днешният цитат

Само едно създание би могло да повтори израженията на лицата им и това е гълъб, който е чул не само, че Лорд Нелсън е слязъл от колоната си, но и че е видян да купува 12-калиброва пушка и кутия патрони.

~ Тери Пратчет , "Морт"

Джелибейби

Джелибейби е широка 2 мили и дълга 250. Намира се на брега на Кръглото море на Клач. Почти изцяло под вода по време на сезона на наводненията, страната е едновременно заплашвана и пазена от силните си съседи Тсорт и Ефеб.

Велика страна в миналото, сега Джелибейби е представлява сбор от един скъп палат, няколко прашни руини и споменатите вече неколкократно пирамиди. Допреди събитията от романа "Пирамиди" цялата икономическа мощ на страната е насочена към строежа им. Като резултат Джелибейби е в състояние на постоянен банкрут.

Кралството е на 7000 години. Времето там се движи бавно. Причината е отново в пирамидите, които забавят времето и предотвратяват разрухата. Толкова много от тях са били построени в Джелибейби, обаче, че в крайна сметка те спират напълно времето. Резултатът е, че Кралството изживява един и същи ден от хилядолетия.

Страната има огромен брой от местни богове, никому непознати по широкия свят. Владетелят, фараон, също е бог макр и в човешка форма. Той по правило носи златна маска (Лицето на Слънцето), а по време на религиозни обреди също така и Млатилото на Милосърдието, Обсидиановия сърп на Справедливостта, Восъчната пита на Плодородието, Трепетликовото клонче на Мъдростта, Снопа на Изобилието, Кратунката на Водата от Небесата, Тризъбеца на Водите от Земята, Зелевия кочан на Растителното размножаване и Лопатката на Хигиената. Ако някое от тези му липсва, ще загуби точки.
Виж на картата
Цялата област
Четено 215623 пъти
Общо 270734 пъти

03.10.2008 12:25

Започнато от AnGuA

Продължено от:

AnGuA

Божо!
Е-поща: bojo Точка naydenov Ууук! gmail Точка com

Търси в картата

Ако не е отбелязано друго, всички текстове в този сайт (без цитатите) ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Текстовете в "Анкх-Морпоркски Вести" по статии от "За Града" са достъпни под друг Криейтив Комънс лиценз.
Текстовете от Уикипедия се публикуват при условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ.

Автори, Материали и Авторски права | Authors, Materials and Copyrights

Creative Commons License